Jaakko Lintunen

Jaakko Lintunen

Partner

Jaakko Lintunen (KTM ja Certified Executive Coach) on tehnyt yli 20 vuoden uran yritysjohtajana. Hän on toiminut mm. kaupallisena johtajana ja toimitusjohtajana eri toimialoilla (mm. markkinointiviestintä, media, terveys). Johtoryhmäkokemusta ja hallitustyöskentelyä Jaakolle on ehtinyt kertyä rutkasti.   

Jaakko vietti ensimmäiset kymmenen vuotta urastaan markkinointiviestintää tekevissä toimistoissa nousten alle 35-vuotiaana Suomen toisiksi suurimman mediatoimiston toimitusjohtajaksi. Yhtiö oli tuolloin nopeimmin kasvava ja erittäin kannattava.   

Sittemmin Jaakko johti usean merkittävän mediayhtiön kaupallisia toimintoja. Toimialan digitaalinen murros hankalassa markkinatilanteessa oli hänen keskeinen johtamishaasteensa noihin aikoihin. Jaakko toimi myös toimitusjohtajan Mediatalo ESA:ssa.   

Jaakolla kertyi tanakasti kokemusta terveysalasta, kun hän johti Terveystalon liiketoimintaa Pirkanmaalla. Seitsemässä yksikössä työskenteli 250 lääkärin lisäksi 150 työntekijää ja mukaan mahtui myös sairaalayksikkö.      

Muutosten johtaminen käytäntöön niin, että yrityksen strategia toteutuu päivittäisissä johtamis- ja asiakaskohtaamisissa, on yritysten menestyksen kannalta ratkaisevan tärkeää ja niistä onkin tullut Jaakon intohimon kohteita ja hänen vahvuusalueitaan. Muutokset ovat yritysjohtajan arkipäivää – kukapa johtaisi yritystä pitääkseen sitä paikallaan. Muutosten onnistunut läpivienti on myös yritysjohtajien suurimpia haasteita ja niin tärkeä asia, että selvitäkseen samalla arjen johtamisesta, muutosten johtamisessa kannattaa käyttää ulkopuolista apua. Jos ihmisiä ei osallisteta ja saada siten muutosmatkaan mukaan, muutos menee huonosti käytännön arkeen. Tällöin myös kuluu aikaa ja rahaa kohtuuttomasti ja tuloksia joutuu odottelemaan kauan. Kun muutos suunnitellaan huolellisesti ja ihmiset otetaan mahdollisimman varhain pohtimaan muutoksen merkitystä heidän oman työnsä kannalta, kasvavat onnistumisen edellytykset eksponentiaalisesti.   

Konsultiksi Jaakko innostui ryhtymään kouluttauduttuaan Business Coachiksi ja myöhemmin ylimmän johdon Executive Coachiksi. Coaching on väkevä työkalu, joka perustuu ratkaisukeskeisyyteen ja ihmisten ajattelukumppanina olemiseen. Viimeisen viiden vuoden aikana Jaakolla on ollut kymmeniä coachattavia ja kokemusta tältä saralta on ehtinyt kertymään satoja tunteja. Johtajan yksinäisyys on Jaakolle tuttu asetelma, joten hänestä on ollut erittäin palkitsevaa pystyä auttamaan monia johtajia kirkastamaan ajatuksiaan.   

Jaakko auttaa mielellään ylimmän johdon coachina strategiatyössä, johtoryhmätyöskentelyn kehittäjänä, esihenkilötyön kehittäjänä ja myynticoachina. Konsulttina Jaakko on auttanut yrityksiä myymään enemmän ja johtamaan paremmin. 

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi niin ollaan yhteyksissä ja tehdään enemmän kuin! 

*Täyttämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojan mukaisen henkilötietojen käsittelyn