Yrityskulttuuri: Kohti Kasvua – maailman geneerisin arvo yritykselle?

Artikkelimme

Meillä oli More Than Training Companyn porukalla yhteinen syksyn kick-off perjantaina 18.8. ja silloin me pohdimme meitä kuvaavia arvoja. Pitkän pohdinnan jälkeen arvoiksi valikoituivat

  • Rohkeasti haavoittuvainen
  • Me
  • Kohti Kasvua

 

Jaakko kertoi aiemmassa blogissa jo ”Me” -arvon synnystä ja nyt on oma vuoroni kertoa siitä viimeisestä ja monien mielestä päältä katsottuna ehkä kaikkein tylsimmästä – Kohti Kasvua.

En ole varmaan koskaan ollut töissä yrityksessä, jossa ei arvona olisi muodossa tai toisessa ollut kasvu, tulos tai ihan suoraan eurot. Aina sitä ei ole kirjattu ehkä niin avoimesti, mutta taustalla se sieltä on kuitenkin pienen kiillotetun maalikerroksen alta löytynyt. Tämän takia oma asenne tätä arvoa kohtaan oli aluksi hyvinkin negatiivinen – eihän tuo oikeasti ole arvo, mitä kannattaa joka puolelle toitottaa.

Sitten jotain kuitenkin loksahti omassakin ajattelussa. Kohti Kasvua ei tarkoita samaa kuin Kohti Voittoja tai Kohti Menestystä tai Kohti Taloudellista Riippumattomuutta. Kohti Kasvua pilkotaan More Than Training Companyllä useampaan, toisista paikoin vahvastikin poikkeavaan kokonaisuuteen.

  1. Kohti Kasvua joukkueena
 
Tästä Jaakko jo hienosti kuvasikin tarinalla, jossa ollaan maalissa vasta silloin, kun viimeinenkin on maalissa. Tämä tarina lämmitti meitä yhteisessä kick-offissamme ja totesimme sen kuvaavan myös meidän omaa ajatteluamme niin vahvasti, että teimme siitä ihan oman arvon, vaikka se linkittyykin myös Kohti Kasvua -arvoon. Emme siis ole vain kollektiivi yksinäisiä susia, vaan teemme yhdessä töitä yhteisen kasvun eteen. Hyvä esimerkki tästä on myös tapamme toimia erilaisissa yhteistöissä – kukaan ei meillä (eikä muuallakaan) kaikkea tiedä, joten teemme kaikki yhtään isommat yhteistyömme lähtökohtaisesti porukalla ja samalla varmistamme oppien siirtymisen myös sisäisesti uusille ihmisille.
 
  1. Kohti Kasvua yksilönä
 
Olemme kaikki yrittäjiä ja on jokaisen omalla vastuulla varmistaa, että myös yksilönä opimme, onnistumme ja edistämme omia asioita. Tämä vaatii myös 1. arvon eli ”Rohkeasti haavoittuvainen” elämistä todeksi – aito kasvu kun tapahtuu vain silloin, kun ihminen ymmärtää omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Janne on meillä mainio esimerkki tästä – hän on kuitenkin oikeasti pitkän linjan johtaja ja ammattilainen, mutta siitä huolimatta hän yksilönä on kiinnostunut minusta, koska kokee sen auttavan häntä edelleen kasvamaan. Ja se jos joku on hienoa huomata myös näin nuorempana tieteenharjoittajana.
 
  1. Kohti Kasvua asiakkaiden kanssa
 
Me emme ole vain oma yksinäinen porukka, jossa kivasti fiilistellään uusia oppeja ja nysvätään niihin liittyviä teorioita, vaan me teemme tätä asiakkaita varten ja heidän ansiostaan. Asiakkaat myös maksavat meille siitä, että saamme yhdessä tehdä tätä matkaa kohti kasvua – se kun tarkoittaa isossa kuvassa kasvua myös heille monella eri osa-alueella eikä toki vähiten merkittävästi siellä ihan viimeisellä rivillä tuloslaskelmassa.
 
  1. Kohti Kasvua yhtiönä
 
No okei, kyllä mekin mietimme omaa viimeistä riviämme. Guilty as charged ja niin edelleen. Meillä on vahva tahto ja visio meistä enemmän kuin valmennusyhtiönä myös siinä mielessä, että näemme mahdollisuuksia toimia aidosti myös kansainvälisellä kentällä tavalla, joka tarkoittaa yhteisvoittoja – asiakkaille, meillä yksilöinä sekä tietysti koko More Than Training Companyn yhtiölle. Tämä myös antaa meille yhtiönä suuntaa – mitä meidän pitää määrällisesti tehdä, keille meidän pitää sitä tehdä ja millaisia asioita meidän pitää heidän kanssaan tehdä, jotta voimme päästä kohti toivomaamme kasvua.
 
Kaikkein parasta tässä ja myös muissa meidän arvoissamme on kaikesta tästä huolimatta se, että ne ovat aidosti totta. Siis ihan oikeasti, niiden mukaan me elämme yrityksessä jo, eli tämä arvolista ei ole mikään to-do -lappu tai Joulupukille postitettava kortti täynnä toiveita, vaan kuvaus meidän arjesta ja tavoista toimia yhdessä saman asian äärellä. Näin ollen me siis elämme arvojamme todeksi päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen, jotta voimme yhdessä olla matkalla Kohti Kasvua koko sakki nuorista niihin kokeneisiin könsikkäisiin.

Jutellaan enemmän!

Jätä yhteystietosi niin ollaan yhteyksissä ja tehdään enemmän kuin!