CASE: Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy 2.0. – strategiatyöllä tukea historian suurimpaan murrosvaiheeseen

Artikkelimme

Vuoden 2023 alusta voimaan astui hyvinvointialuemuutos, jota Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n toimitusjohtaja Hannele Portman kuvasi yhtiön historian suurimmaksi murrosvaiheeksi sitten sen perustamisen. Yhtiön toiminta laajeni merkittävästi. Polkan edellinen strategia oli vuodelta 2017, mutta nyt oli tarve tehdä kokonaan uusi strategia vastaamaan Polkka 2.0. -todellisuutta.

Polkka halusi strategiaprosessin läpivientiin ulkopuolisen kumppanin, ja päätyi MTTC:n Joshua Moorreekseen.  Strategiaprosessin ja strategiatyön kokonaisvaltainen läpivienti taustatöistä valmiiksi strategiaksi aloitettiin vuoden 2022 lopulla ja valmis strategia hyväksyttiin loppukeväästä 2023. Hankkeen tavoitteena oli luoda yhtiölle hyvä strategia ja hoitaa strategiaprosessi ammattimaisesti. Hannelen mukaan nämä tavoitteet ja odotukset täyttyivät MTTC:n tuella täysimääräisinä. Lopputuloksena syntyi Polkan menestysstrategia 2.0, joka on erittäin kunnianhimoinen ja innostava. Strategiatyön onnistumisesta kertoo Polkan isoimman asiakkaan ja omistajan strategiajohtajan kiitos prosessin päätteeksi: ”Erinomainen strategia.”

Strategian pitää elää myös todeksi arjessa. Polkalla on reilun 30 esihenkilön joukko, joka on keskeisessä osassa strategian toteuttamisessa ja toteutumisessa arjessa. Yksi strategian keskeisistä tavoitteista on ”paras henkilöstöhyvinvointi”, jota tukemaan valittiin valmentava johtaminen. Strategian arkeen viemisen tueksi koko esihenkilöiden joukko valmennettiin valmentavaan johtajuuteen konkreettisten työkalujen ja case-harjoitusten kautta. Tämän lisäksi jokainen esihenkilö teki tiimikohtaisen strategiajohtamisen suunnitelman, jota päivitetään säännöllisesti pitkin strategiakautta oman tiimin kanssa. Strategiasta tehtiin myös visio- ja strategiajuliste, joka viedään jokaiselle toimipisteelle tulostettuna kaikkien näkyville. Näin menestysstrategia 2.0 pysyy konkreettisesti mielessä – sekä suunnitelmissa että arjen tekemisessä.

 

 

Haluatko kuulla enemmän? Ota yhteyttä!

Jutellaan enemmän!

Jätä yhteystietosi niin ollaan yhteyksissä ja tehdään enemmän kuin!